Yonex SHB F1 NLTD

Som elite ungdomsspiller har man brug for alle de fordele man overhovet kan få i sit spil, da det udelukkende er marginaler der er afgørende på det niveau. Det gælder både ved grib, ketcher og badmintonsko. Nogle gange må man kaste sig ud i nye ting, og afprøve gode og nye teknologier, for at se, om disse kan være med til at forbedre ens spil, i såvel single som double.

Inden for sko, er den nye Yonex SHB F1 NLTD der er en videre udvikling af verdens letteste badmintonsko en rigtig god mulighed. Den utrolig lave vægt, er super gode til benarbejde. Der er betydelig mindre ekstra vægt man skal flytte rundt på, når man skal rundt på banen. Det er en fordel for både hurtigheden i ens bevægelser, men samtidig også at man ikke liver så træt i ens ben, fordi vægten er mindre.

 Tunge badmintonsko

Jeg har selv sådan et par sko, og for at blive endnu bedre i mit benarbejde har jeg et gammelt par badmintonsko, jeg indimellem øver mit benarbejde i, for efterfølgende at bruge Yonex SHB F1 NLTD hvor jeg kan mærke en betydelig forskel på min fart på banen. Derudover anvender jeg ekstra kilo i form af ankelvægte, som jeg sætter rundt om mine ben, så der er mere jeg skal flytte med. Men samtidig forsøge at gøre det så hurtigt som muligt. Derfra også igen kun med Yonex SH F1 NLTD er der en betydelig forskel.

Ud over den utrolige lave vagt i skoen, og en rigtig god pasform, er der noget andet som skoen gør godt, det er designet. Designet af skoen er lavet med omtanke og omhu, og klart med badmintonspilleren i hovedet. Det er en sko der både er utrolig let, men samtidig sidder meget bedre på foden end andre badmintonsko. Derudover har skoen det vildeste design i forhold til farvestil, hvilket gør den helt unik. Skoen er i en klar orange farve der lyser op. Derudover har skoen enkelte hvide, sorte og sølv detaljer, som er yderst begrænset på skoen, og man derfor i høj grad lægger mærke til det orange design.

Det er en sko som er yderst velegnet til badmintonspiller der ønsker at forbedre sit hurtige benarbejde, men samtidig også en sko til de badmintonspillere, der ønsker at skille sig ud i hallerne, udelukkende på grund af det farverige design. Det er en sko, der vil give gode fordele på badmintonbanen, som kan give marginaler til at vinde de tætte kampe.

Tjek evt denne blog for mere info

Li-Ning Badmintonketcher

Kilde: badmintonketcher.dk under Li-Ning badmintonketcher

Li-Ning er et nyere mærke der er introduceret til det danske marked. Li-Ning blev grundlagt i 1990 af den mangedobbelte OL guldvindende gymnast Li-Ning, deraf navnet. Li-Ning udvikler mange forskellige former for kvalitets sportsudstyr hvoraf badmintonketchere og tøj er én af dem. I Danmark er Li-Nings afdeling placeret i Virum.

Li-Ning laver ligesom de andre badmintonketcher udbydere også flere forskellige modeller, til enhver spilletype. Li-Ning badmintonketchere har fået en rigtig god start på det danske marked, hvilket har skabt Li-Ning et godt ry indenfor kvalitet, materialer og holdbarhed. Li-Ning er et hastigt stigende badmintonmærke, som anvendes af en lang række badmintonstjerner verden over.

Li-Nings teknologi indenfor badmintonktecher er også i fremdrift, og de gør ligesom Yonex meget ud af, at fremme og hele tiden forbedre deres teknologi i deres badmintonketcher. Li-Ning har fx lavet bunden af deres ketcher hoved en smule mere kantet og skarpere, hvilket gør det lettere for ketcher hovedet at skære sig igennem luften når du svinger med ketcherne.

Derudover har Li-Ning også lavet et Airstream systemer. Dette system er som papir tynd aflange huller, der går direkte igennem ketcher hovedet, og på denne måde lader luften strømme igennem ketcheren, frem for over og under ketcherhovedet.

Li-Nings skaft er ligeledes speciel. Li-Ning har nemlig skabt et skaft på badmintonketcheren der ikke bøjer på midten, men en smule over midten. Dette giver ketcheren et mere kontrolleret flexibilitet og derved bedre udnyttelse af skaftets kraft. For at undgå at skaftet kan vride sig rundt, har Li-ning opfundet noget der hedder Wing stabilizer. Dette er en styrkelse af bunden af ketcher hovedet og ned igennem skaftet. Dette gør, at hvis du rammer bolden udenfor centrum i dit slag, undgår du at rammen på ketcheren giver sig.

Li-Ning er altså godt foran på teknologi, og lige i hælene på Yonex. Ønsker du at købe en Li-Ning ketcher, så er det altid vigtigt at du kender din egen spillestil og hvilken del af denne der skal fremmes. På den måde vælger du en ketcher fra Li-Nings udvalg, som kommer til at gavne dig i dit spil, og øger dine chancer for præcision og styrke.

18. Juli 2014

Vælg billige badmintonsko med omhu!

Jeg har desvære selv haft meget svært ved at finde de helt rigtige badmintonsko, jeg har søgt og søgt og prøvet og prøvet. Til sidst fandt jeg nogen der gav den helt rigtige stødabsorbering. Du kan se dem på Sport-net.dk under billige badmintonsko. under min søgen har jeg lært en del omkring de forskellige sko, dette kan du læse om herunder. btw, så har jeg taget udgangspunkt i Yonex badmintonsko, men alle de store mærker har stort set de samme teknologier og sortiment.

I tilfælde af du skal vælge badmintonsko er der nogle spørgsmål man skal fundere over, hvordan passer de på foden, hvad for en størrelse skal man anskaffe sig, skal man bruge et billigt par eller vil man over i de dyre sko med mere.Yonex badmintonsko har altid været lavet i god kvalitet, med pålidelige materialer og med en pris, som er til at betale. Yonex badmintonsko variere meget i Yonexes produkter og kan bruges af både basis spiller der træner få gange om måneden og til den professionelle spiller der træner mindst to gange om dagen. Yonex badmintonskos grundlæggende struktur er den samme uanset om man anskaffer sig top-skoen eller ”basis-skoen” det der koster mere ved  teliteskoen er at den er produceret indeholdende mere af Yonex’s ”toughbrid light” og ”power cushion” {materiale|inovation. Yonex sko´s ”power cushion” er meget berømt pga. deres æg-testning der bestod af x-antal ”power cushion” der er placeret syv meter længere nede end positionen man kaster ægget fra. Ægget rammer power cushion og bouncer op og bliver fanget UDEN så meget som 1 skræmme! Denne test viser meget om Yonex prima sko, det samme materiale benyttes i samtlige af deres idræts sko samt tilbydes til forskellige priser. Yonex påstår at alle minimere muskel-træthed med op til 10% i løbet af ens kamp, hvis man benytter deres badmintonsko med mere så transformere Yonex’s top badminton sko også 3 gange  den energi man opbygger ved isæt, til mere energi der gør ens benarbejde hurtigere og bedre. Hvis man spiller badmintonsporten, så ved man hvor utrolig vigtigt det kan være at være i stand til at flytte ens ben med høj hastighed i kamp, da man ellers vil kunne miste værdifulde point til modspilleren, på den baggrund vil det bedste udvælgelse af badminton sko være Yonex og deres kvalitets sports-sko. Det er også værd at nævne at, jo bedre sports-skoen passer på ens fod, desto mindre er chancen for at få ankel skader.


28. Maj 2014

Overblik over badmintonsporten i Danmark dag.

Badminton er en uimådstålig beskæftigelse. Som vi i DK gennem tiderne har haft fornemme resultater i. DK er indehaver af flere verdensmestre, europa-mestre og OL mestre i denne sport. For det meste for år tilbage havde DK en tendens for at styre sportsgrenen i samarbejde med de asiatiske lande. I løbet af de senere sæsoner er mange nationer i vesten udviklet sig til at komme inden for rækkevide af Danmarks topniveau derfor kan DK’s position som leder for Europa med alt sansynlighed trues inden for en overskuelig årrække.

Badminton har ulykkeligvis, som flere forskellige sportsarter i det danske land dalene medlemstal, som minimere antallet á medlemmer til talentarbejde samt til sidst medalje vindere ved de mest anerkendte turneringer. Med udgangspunkt i dette vil sportsklubberne tænke ”ud af boxen” så de kan fremme højere kvalitet i det mindre antal udøvere som er til rådighed. En specifik ting som der er stor hype om i øjeblikket er restitutionstid, hvilket forklares som evnen til at genskabe kroppen op til træning. Mange spillere på eliteplan kan ikke klare at udøve mere i forhold til hvordan det er nu, netop derfor arbejder trænerne at tvinge restitutions-tiden længer ned og ved hjælp af dette gøre atleterne klar hurtiger til den næste træning.

Ved enhver sportsgren  står der udviklere af grej. I fobold er det Nike og Adidas der står for størstedelen af inovationen. I badmintonsporten er det Japanske Yonex der er med i stort set alt udvikling. Yonex holder førstepladsen for hårdeste smash og er for det meste nummer 1 med nye tekniker som kan bruges til fremstilling af badminton-ketcher, badminton sko samt grej. Men Yonex har ikke hele tiden produceret badmintongrej. Det opstod faktisk med fiske-flod af kork materiale. Det var på det tidspunkt en ganske god forretning indtil der blev udviklet fiske-flod af plast. Yonex grundlægger svor nu at han aldrig ville overgås. Den drejning og beslutningen om at opfinde badmintonketcher, har udviklet Yonex til leder af markedet indenfor badminton. Yonex er  det firma på verdensplan der er indehaver af flest copy-rights, hvilket bevidner at Yonex altid udvikler ny teknologi og udvikling. 

Kilde: badminton danmark


6. April 2014

Gode badmintonsko

I tilfælde af du skal købe nye badmintonsko er der rigtig mange spørgsmål der skal overvejes, hvor godt sidder de på foden, hvilken størrelse skal man anskaffe sig, hvor mange penge har man til købet m.m.

Yonex sportssko har altid været lavet i god kvalitet, med pålidelige materialer og med en fornuftig pris. Yonex badminton-sko har tendens til at variere på deres sortiment samt er brugbare for både hobby-spilleren der konkurrere et par gange om måneden og til den professionelle udøver der spiller mindst to træninger om dagen. Yonex sko´s grundstrukturen går igen ligegyldig om man betaler for top-skoen eller ”motionist-skoen” det man betaler ekstra for i  teliteskoen er at den indeholder mere af deres ”toughbrid light”/”power cushion” {materiale|inovation. Yonex badmintonskos ”PowerCushion” er virkelig berømt for Yonex’s æg-test der bestod af x-antal ”PowerCushion” som lægges 7 meter under det sted man slipper ægget fra. Ægget rammer power cushion og bouncer op også bliver grebet uden en skade! Sådan en test viser meget om Yonex kvalitets badmintonsko, det samme materiale tilbydes i alle Yonex’s badminton sko samt kan blive anskaffet til forskellige priser.

Yonex siger at alle mindsker muskel-sløvhed med omkring 10% igennem ens kamp, når man bruger Yonex’s badmintonsko plus så omdanner deres kvalitets badminton sko også tre gange så meget af den energi man opbygger ved isæt, til mere kraft der gør ens benarbejde hurtigere og bedre. Hvis man har interesse for badmintonsporten, så ved man hvor vigtigt det er at kunne rykke ens ben med høj hastighed i kamp, da man ellers vil misse gode bolde til konkurrenten, derfor burde det rigtige udvælgelse af badmintonsko være Yonex og deres high-end sports-sko. Ydermere, jo bedre sports-skoen sidder på ens fod, jo mindre er chancen for at få skader.

2. marts 2014

Forskelen på badmintonketcher

En badmintonketsjer er vigtig del af badmintonsporten, og i toppen af bedste udviklere inden for badmintonketchere ligger mærker Yonex. Yonex ketchere har altid haft et ry for at være lavet i bedste holdbarhed, af gode materialer, samt til en pris der er til at overskue.

Yonex badmintonketchere er indehaver af mange grene ved deres udvalg som er lavet forskelligt så de kan passe til de mange forskellige spillertyper som går til ketsjersporten.Yonex udvikler ketsjer som er henvendt lige fra den tilbudsbeviste sportsman som fortrækker en billig ketcher og over til prof spilleren som ønsker den bedste ketcher på markedet. Yonex badmintonketchere varierer ofte mellem den hovedtunge ketsjer som gør at man for mere power i slagene, som der ville være at foretrække sammen med den angrebslystne spiller som fokusere på at presse meget og de hoved-lette ketcher der giver dig en højere ketsjer føring der passer meget bedre til det hurtige spil. Ved siden af hovedtunge/hovedlette badmintonketsjere eksistere der også en mellemting mellem de to ketchere, nemlig ”even” balance, hvilket vil sige at materiale vægten er splittet ud på hele ketcheren. Ketcherens vægt kan varierer, de fleste produkter eksistere ofte i mellem 80 til 90 gram dog med enkelte specielle undtagelser.

Derudover varierer Yonex ketsjer også i flex, hvor mange af top-badmintonketcher er meget stive, som kan betyde at man skal have en korrekt tempo i skudet før man får det maksimale ud af badmintonketsjeren. En stivere ketsjer vil give meget mere control, fordi den påvirkes mindre af svinget. En ikke så stiv ketsjer giver dig mere trampolin-effekt, som gør at ens ketsjer føring ikke behøver at være så tempofyldt til at få fart i slaget. En 

Første indlæg.
13. Marts 2014

Hvorfor en badmintontaske til badminton?

En badmintonspillers udstyr er yderst vigtigt og pga. dette er det nødvendigt at transportere det på den mest ansvarlige måde. En Yonex badmintontaske er udformet så den bæres ergonomisk korrekt og udnytter pladsen på bedste vis. Pga. en badmintonketcher har en meget speciel form stilles der krav til hvordan en badmintontaske skal produceres, eller i det mindste hvordan mindstemålene skal være. Man kan få Yonex badmintontasker produceret med et - to eller 3 rum, alt efter antal af ketcher, sko og hvor meget tøj. For størstedelen af ungdomsspillere og voksne er en badmintontaske med 2 rum nok. Så vil man have et rum til badmintonketcher ´badmintonketsjer og et rum rum til sko og andet badmintonudstyr. Ved siden af de store rum kan man også finde, i Yonex badmintontasker et afskåret rum til badmintonsko. Rummet inkludere sin egen lynløs og afskåret fra resten af badmintontaskens rum. På den måde vil debrugte og sure sko ikke kommer i kontakt med tøjet inden træningen. Udover det designede rum til sko vil man også kunne finde minimum en sidelomme i Yonex badmintontasker, der vil kunne blive anvendt til for eksempel badmintongrip og andet badmintonudstyr. Yderligere skal en badmintontaske også være nem at have med på ens rejse, hvad enten det er i bil, med fly, på knallert eller bare på gåben ned i hallen. pga. dette har alle Yonex badmintontasker skulderstropper, så de vil kunne bæres på ryggen som en rygsæk. Udover skulderstropperne har badmintontaskerne også et håndtag midt på tasken, så den kan bæres som en kuffert. Hvis du skal rejse med fly og du ikke gider at bære din badmintontaske på ryggen kan du få tasker med hjul under. Så selv hvis du skal til træning i hallen, til kamp i en anden by eller endda til turnering i udlandet har Yonex den rette badmintontaske til dig.

Andet oplæg
27 Marts 2014

Den helt rigtige badmintonbold

Det vigtige ved en badmintonbold er at den har den helt, rette hastighed. Det gør spillet sjovere, så bolden ikke bliver slået ud hele tiden, fordi den har en for høj hastighed, eller der bliver hele tiden lavet oplæg, pga. den langsomme bold. Hovedreglen er, at står man lige bag ved baglinjen og anvender et gennemført underhåndslag, vil badmintonbolden lande på eller lidt efter double servelinjen på modsatte banehalvdel. Hvis bolden har en for høj hastighed bøjes der x-antal fjer udad på badmintonbolden, hvilket vil medføre at den bliver langsommere. Dette har dog også den konsekvens at bolden hurtigere går i stykker fordi fjerene bøjes ud af deres naturlige form og derfor belastes hårdere. Det der er afgørende for hvor hurtig en bold er, er den vinkel som fjerene har, længden og vægten på bolden.

Når luften er varm, er der større afstand imellem molekylerne i luften, og på grund af dette bliver det nemmere for fjerbolden at passere igennem luften. Der er også opdrift i varm luft, da luftens fugtighed stiger, når det er varmt. Derimod hvis luften er kold, bliver luften tættere, og det bliver derved sværere for badmintonbolden at passere igennem den kolde luft. Fugten i luften vil have en nedad gående bevægelse, hvilket medvirker at det er sværere for fjerbolden at holde sig i luften.

De stærkeste fjer på gåsen kan findes yderest på vingen. Man anvender maks 2 fjer fra den samme gås til en badmintonbold. Der befinder sig 16 fjer i en fjerbold, så det er minimum fjer fra 8 gæs, da man skal anvende udelukkende venstre vingefjer eller højre vingefjer til en bold. Gåsens hjerte befinder i venstre side af kroppen og gåsen anvender venstre vinge til at sætte igang med når den skal flyve. Pga. dette er fjerene på venstre side en smule stærkere. Fjerene på højre side er ikke så gode som på venstre side. Derfor har bolden tildens til at flosse en smule hurtigere, når man anvender fjer fra højre side.

Noget som hedder lanolin, er det der gør fjeren smidig, og er grunden til at den kan holde til at blive slået til mange gange. Lanolin er et fedtstof som er i fjeren for at medfører dens vandafvisende virkning, så gåsen kan holde sig varm og tør samtidig med at fjeren er blød. Om sommeren hvor der er varmt, er fjeren mindre kraftige, og fjeren har et mindre indhold af lanolin. Det hænger sammen med, at gåsen har et mindre for at holde varmen. Om vinteren derimod er det koldere, så fjerene indeholder mere lanolin samt er kraftigere. Derfor er det en fordel at købe fjerbolde produceret af vinterfjer, disse bliver typisk lavet fra november til og med marts. Når der bruges top badmintonbolde vil indvirkningen dog være minimal.

Det er vigtigt at fjerbolden roterer stabilt i luften. En anden ting der også er vigtigt, at badmintonboldens bane er forudsigelig, så den ikke pludselig bliver langsom eller hurtig eller flyver skævt.